Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Maximale baansnelheid

Ik moet het punt/de punten met maximale baansnelheid vinden en de grootte van deze maximale
baansnelheid berekenen.

Nu heb ik de functie:
y(t)= 3cost
x(t)= 4sin(0,5t)

Hoe moet ik dit doen?

Als je de afgeleide moet nemen. Moet je dit dan voor allebei de functies nemen? En hoe moet je dan de maximale baansnelheid vinden?

Alvast heel erg bedankt!

Groet,

Adi
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 29 januari 2009

Antwoord

Je moét toch ergens de formule voor de baansnelheid hebben gezien in je boek, lijkt me. Anders kun je zo'n vraag toch nooit beantwoorden, denk ik.

Hij lijkt op de stelling van Pythagoras, namelijk v2 = (x'(t))2 + (y'(t))2.
Om dit te maximaliseren, moet je óf hiervan de afgeleide nemen, nul stellen enz. óf je voert hem in de GR in en laat de machine het werk doen.
Omdat de snelheidsfunctie een wortelvorm bevat, is het vaak niet doenlijk om het zonder GR te doen, dus..............

MBL

MBL
donderdag 29 januari 2009

 Re: Maximale baansnelheid 

©2001-2024 WisFaq