Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Berekenen determinant en inverteerbaarheid

Beste wiskundige, ik heb de volgende 2 stellingen waarbij ik moet zeggen of ze waar of niet waar zijn:

Als geldt dat det A4 = 0 dan is A niet inverteerbaar
-klopt, want det A is dan nul. En als de determinant nul is, is de matrix niet inverteerbaar

Als geldt dat A niet inverteerbaar is, dan is det(A4) = 0
-klopt, want als A niet inverteerbaar is, is de determinant nu. En als de deze vervolgens tot een bepaalde macht gaan uitrekenen, blijft de determinant nul.


Klopt dit wat ik zeg?

Groetjes Mitchell

mitche
Student universiteit - dinsdag 27 januari 2009

Antwoord

Inderdaad; het volgt allemaal uit de formule det(A4)=(det A)4 (en algemeen det(AB)=det(A)·det(B)).

kphart
dinsdag 27 januari 2009

©2001-2024 WisFaq