\require{AMSmath} Hoe los ik deze vergelijking op? Hoe los ik deze vergelijking op:(3-3x)(x+2)=3Als ik de haakjes uitwerk kom ik op:-3x2-3x-3=0Daarna heb ik ontbinden geprobeerd, kwadraat afsplitsenen ABC formule zonder resultaat.Hoe moet ik nu verder? Joost Student hbo - zondag 25 januari 2009 Antwoord (3-3x)·(x+2)=3 levert-3x2-6x+3x+6=3 en dat wordt-3x2-3x+3=0. (i.p.v. -3x2-3x-3=0)Breng nu -3 buiten haakjes:-3(x2+x-1)=0 oftewelx2+x-1=0Misschien lukt het nu wel? hk zondag 25 januari 2009 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe los ik deze vergelijking op:(3-3x)(x+2)=3Als ik de haakjes uitwerk kom ik op:-3x2-3x-3=0Daarna heb ik ontbinden geprobeerd, kwadraat afsplitsenen ABC formule zonder resultaat.Hoe moet ik nu verder? Joost Student hbo - zondag 25 januari 2009
Joost Student hbo - zondag 25 januari 2009
(3-3x)·(x+2)=3 levert-3x2-6x+3x+6=3 en dat wordt-3x2-3x+3=0. (i.p.v. -3x2-3x-3=0)Breng nu -3 buiten haakjes:-3(x2+x-1)=0 oftewelx2+x-1=0Misschien lukt het nu wel? hk zondag 25 januari 2009
hk zondag 25 januari 2009
©2001-2024 WisFaq