Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 58063 

Re: Snijdende functies

Helaas heb ik bij mijn vraagstelling een fout gemaakt in hoe ik het vraagstuk moet aanpakken. OP het proefwerk heb ik wel gedaan f'(x).g'(x) = - 1 maar ik kreeg niet een antwoord. Ze moeten elkaar loodrecht snijden zoals in de vraag stond. Maar ik kreeg de som niet uit. Zou je nog eens willen helpen? Alvast bedankt. Wibo Blauw

Wibo B
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 24 januari 2009

Antwoord

Je kunt beginnen met het uitrekenen van het snijpunt van de functies, dus f(x)=g(x). Hieruit zul je vinden dat x=p.

Deze x=p kun je invullen in de andere vergelijking: f'(x)g'(x)=-1, dat geeft je de oplossing voor p (je zult vinden p=2), succes!

Bernhard
zaterdag 24 januari 2009

©2001-2024 WisFaq