Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gemiddelde verandering

Hoe kan ik de gemiddelde verandering van een tweedegraadsfunctie berekenen op mijn TI-83 plus
Delta y/ Delta x

Leen
2de graad ASO - zaterdag 7 december 2002

Antwoord

Ik neem aan dat je voor verschillende punten de gemiddelde verandering wilt berekenen over intervallen van gelijke grootte (Dx constant).

Hiervoor zet je eerst in Y1 de tweedegraadsfunctie waarmee je wilt werken.
Stel je wilt de gemiddelde veranderingen berekenen voor Dx = 0.1.
In Y2 zet je dan:
Y2 = (Y1(X+0.1)-Y1(X))/0.1

Y1 vind je onder VARS, Y-VARS, optie 1: Function

Als je nu in de tabel kijkt, staan in Y2 de gemiddelde veranderingen voor Dx = 0.1

wh
maandag 9 december 2002

©2001-2024 WisFaq