\require{AMSmath} Hoe los ik een vergelijking op met een derde macht? Hoe los ik de volgende vergelijking op? (7x-6)/(x2-5x+6)=3 Ik maak hiervan: 7x-6=3x2-15x+18 Dit schrijf ik als -3x2+22x-24=0 Ontbinden in factoren lukt niet en van x; y maken ook niet. Wat doe ik fout/hoe moet ik nu verder? Joost Student hbo - zaterdag 24 januari 2009 Antwoord Hallo Hier is geen derde macht bij betrokken. Je kunt ontbinden : -3x2 + 18x + 4x - 24 = 0 -3x.(x-6) + 4.(x-6) = 0 (x-6).(-3x+4) = 0 LL zaterdag 24 januari 2009 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe los ik de volgende vergelijking op? (7x-6)/(x2-5x+6)=3 Ik maak hiervan: 7x-6=3x2-15x+18 Dit schrijf ik als -3x2+22x-24=0 Ontbinden in factoren lukt niet en van x; y maken ook niet. Wat doe ik fout/hoe moet ik nu verder? Joost Student hbo - zaterdag 24 januari 2009
Joost Student hbo - zaterdag 24 januari 2009
Hallo Hier is geen derde macht bij betrokken. Je kunt ontbinden : -3x2 + 18x + 4x - 24 = 0 -3x.(x-6) + 4.(x-6) = 0 (x-6).(-3x+4) = 0 LL zaterdag 24 januari 2009
LL zaterdag 24 januari 2009
©2001-2024 WisFaq