Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Laatste stelling van Fermat

Ik ben bezig met mijn profielwerkstuk over de Laatste stelling van Fermat. Ik kom bijna overal het bewijs voor n=4 tegen, maar nergens het bewijs voor n=3. Weet iemand waar ik dit kan vinden of kan iemand mij hier op een andere manier mee helpen?
Groetjes, Sophie.

Sophie
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 22 januari 2009

Antwoord

De verklaring is eenvoudig: het geval n = 3 is gewoon razend veel moeilijker gebleken dan het geval n = 4.
Ik heb in een boek dat volledig aan deze materie is gewijd even opgezocht hoeveel pagina's de auteur uittrekt om het geval n = 3 te behandelen.
Schrik niet: 14 bladzijden met allerlei voorbereidende stellingen zijn uit de kast gehaald om het bewijs te leveren dat voor n = 3 geen oplossingen te vinden zijn.
Dat valt dus fors buiten hetgeen Wisfaq je zal kunnen bieden.

MBL

MBL
donderdag 22 januari 2009

©2001-2024 WisFaq