\require{AMSmath} Vergelijking oplossen Beste wisfaq,Hoe bereken je x van de volgende vergelijking?:(2x + 1)2 = 4(x + 1)2 Joost Student hbo - woensdag 21 januari 2009 Antwoord In 't algemeen lijkt dit wel een goed aanpak:1. Haakjes wegwerken2. Op nul herleiden3. Gelijksoortige termen samennemen4. Verder oplossen (ontbinden in factoren, ABC-formule, e.d.)In dit geval gaat het dan net weer anders:(2x+1)2=4(x+1)24x2+4x+1=4(x2+2x+1)4x2+4x+1=4x2+8x+44x+1=8x+44x=-3x=-3/4Zie ook Het oplossen van vergelijkingen en stelsels WvR woensdag 21 januari 2009 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste wisfaq,Hoe bereken je x van de volgende vergelijking?:(2x + 1)2 = 4(x + 1)2 Joost Student hbo - woensdag 21 januari 2009
Joost Student hbo - woensdag 21 januari 2009
In 't algemeen lijkt dit wel een goed aanpak:1. Haakjes wegwerken2. Op nul herleiden3. Gelijksoortige termen samennemen4. Verder oplossen (ontbinden in factoren, ABC-formule, e.d.)In dit geval gaat het dan net weer anders:(2x+1)2=4(x+1)24x2+4x+1=4(x2+2x+1)4x2+4x+1=4x2+8x+44x+1=8x+44x=-3x=-3/4Zie ook Het oplossen van vergelijkingen en stelsels WvR woensdag 21 januari 2009
WvR woensdag 21 januari 2009
©2001-2024 WisFaq