Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Schetsen tangensfunctie

Schets volgende functie en geef tevens periode en snijpunten.
y=tan(px+1/6p)
De periode is 1, maar de schets en snijpunten wil niet echt lukken

Ivo
Student hbo - dinsdag 20 januari 2009

Antwoord

Ik wil me natuurlijk niet bemoeien met de didactische opzet van je cursus maar eerst de nulpunten uitrekenen en dan schetsen is een stuk handiger. Ik kan me ook niet aan de indruk onttrekken dat je steeds dezelfde vraag stelt, maar vooruit maar...

tan(px+1/6p)=0
px+1/6p=k·p
px=-1/6p+k·p
x=-1/6+k

Nulpunten: -1/6, 5/6, 15/6, ...

Teken vervolgens een assenstelsel en de nulpunten. De grafiek van de tangens heeft ook nog een aantal verticale asymptoten. Waar zouden die nu liggen?

q58032img1.gif

Al een idee hoe de grafiek er uit zal zien?

WvR
woensdag 21 januari 2009

©2001-2024 WisFaq