Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 58028 

Re: Re: Re: Re: Schetsen functies

ik heb het probleem gevonden
dus sin(2px-1/3)
2px-1/3=0+k·p
2px=4/3pk
x=2/3
volgens boek nl:1/6+1/2k

Ivo
Student hbo - dinsdag 20 januari 2009

Antwoord

Ik ga er maar vanuit dat je dit bedoelt:

sin(2px-1/3p)=0 (zal ik maar zeggen dan?)
2px-1/3p=k·p
2px=1/3p+k·p
x=1/6+1/2k

Dus het boek klopt wel en de uitwerking lijkt me nogal veel van hetzelfde. Feitelijk zijn het (eenvoudige) vergelijkingen die je oplost. Het lijkt misschien een beetje vreemd vanwege die p, maar dat is ook gewoon een getal.

Misschien is het verstandig nog 's wat te oefenen met het oplossen van vergelijkingen?
Zie Het oplossen van vergelijkingen en stelsels.

WvR
woensdag 21 januari 2009

©2001-2025 WisFaq