Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Schetsen functies

cos(3px) Geef hierbij de periode en de snijpunten met de x-as
tekening heb ik gemaakt Periode 2/3
Snijpunt vind ik 1/6+1/3k boek geeft hier 1/2+1/3k
wat doe ik hier fout?

Ivo
Student hbo - dinsdag 20 januari 2009

Antwoord

De snijpunten met de x-as bepalen (en de periode) kan heel goed zonder tekening:

cos(3px)=0
3px=1/2p+k·p
x=1/6+1/3·k

Daar is volgens mij geen speld tussen te krijgen. Het boek heeft het fout (schrijffoutje). Over een tijdje verbeter je de antwoorden zelf. Je moet ook niet alles geloven wat er in boeken staat...

WvR
dinsdag 20 januari 2009

 Re: Schetsen functies 

©2001-2025 WisFaq