Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 57820 

Re: Formule en rangnummerformule formuleren

Volgens mij is om te beginnen de verschilrij vn al anders dan u beschrijft. Met n=1 komt er op deze manier namelijk v1=20·(0,5)1=10 uit, terwijl v1=20. Dat resulteert in verschilrij
vn=b·rn-1
=20·(0,5)n-1, de algemene rangnummerformule voor een meetkundige rij.

Sam
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 19 januari 2009

Antwoord

En als je nu eens met n = 0 begint te tellen (wat gebruikelijk is)?

MBL

MBL
dinsdag 20 januari 2009

 Re: Re: Formule en rangnummerformule formuleren 

©2001-2024 WisFaq