Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kansrekenen

hallo meneer of mevrouw,
ik heb een vraag over kansrekenen:
ik moet berekenen: 2 V (boven 2, onder n) +71 = V (boven 2 onder 2n)
de uitkomst zou moeten zijn 6 maar ik kom iets uit van: n2= 72 maar dat klopt niet echt kunt u me soms wat tips of uitleg geven zodat ik verder kan ofzo?
alvast bedankt
groetjes yann

yann
3de graad ASO - maandag 19 januari 2009

Antwoord

Van een verkeerde opgave kunnen wij natuurlijk ook de juiste oplossing niet vinden. Trouwens, wat doe je precies want erg fout kan het niet zijn, ik bekom (na rechtzetten van de opgave) 2n2=72 waaruit n=6.

cl
maandag 19 januari 2009

 Re: Kansrekenen 

©2001-2024 WisFaq