Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 57991 

Re: Exact bereken sinussen, cosinussen en tangenten

Bijvoorbeeld bij
cos x=-1/2Ö2
schrijf in vorm x=xp+xkp
hier vind ik x=-p/4+2kp of p/4+2kp
boek geeft als antwoord:
x=3p/4 +2kp of 5p/4 +2kp
maar dit blijft toch hetzelfde of heb ik het mis?

Ivo
Student hbo - zondag 18 januari 2009

Antwoord

Je hebt het mis. Jouw antwoord is niet hetzelfde als het antwoord in het boek. Met de eenheidscirkel kan je dat antwoord gemakkelijk vinden:

q57994img1.gif

q57994img2.gif

Dus dat is wel handig lijkt me...

WvR
zondag 18 januari 2009

©2001-2024 WisFaq