Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Grafieken

Aangezien ik een week ziek ben 3 dagen ziek ben geweest en dus 3 wiskunde lessen heb gemist stel ik hier de vraag:

Hiernaast zijn de grafieken getekend van
Y=5x3 en y=100
voor ongeveer welke waarde van x is de uitkomst van Y=5x3 gelijk aan 100?

Ik begrijp niet wat ze bedoelen met y=5x3

Is het dan y=5x-203 bijvoorbeeld

Dat is dus afhankelijk van de grafiek bedoelen ze het zo?

Alvast bedankt
Als er onderduilijk heden zijn vermeld het aub even

Lenart
Leerling bovenbouw vmbo - zondag 18 januari 2009

Antwoord

Is het niet 'tot de derde' oftewel 'tot de derde macht'?

y=5x3 met x3=x·x·x

Als x=2 bijvoorbeeld dan is y=5·23=5·8=40

Het is waarschijnlijk de bedoeling dat je het snijpunt van y=100 en y=5x3 afleest. De vraag is dan wat is 'x' zodat 5x3=100. Je zult dan zien dat x2,7 is.

Helpt dat?

WvR
zondag 18 januari 2009

 Re: Grafieken 

©2001-2025 WisFaq