Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bestaansvoorwaarden logaritmen

3log x = x+1log x

Bestaansvoorwaarde 1: x0, x+1 mag niet gelijk zijn aan 1.
xlog 3 = xlog x+1

Bestaansvoorwaarde 2: x+10, x mag niet gelijk zijn aan 1.
3 = x+1
x = 2

Blijkbaar is er nu ook nog iets met je bestaansvoorwaarde waardoor x = 1, maar ik snap niet hoe ik hier aan zou moeten komen?

Mint
3de graad ASO - zondag 18 januari 2009

Antwoord

Ik begrijp niet goed wat je bedoelt. In 't algemeen geldt dat alog(b) alleen betekenis heeft als a0, a¹1 en b0. Maar welke probleem probeer je hier precies op te lossen?

Zie ook 1. Rekenregels machten en logaritmen

WvR
zondag 18 januari 2009

©2001-2024 WisFaq