\require{AMSmath} Inverse functies Beste, Een tweede (en ditmaal juiste poging), sorry! Bepaal de inverse functie van: 1/2log (1-x/2. Mijn uitkomst is y=2-2(1/2)x. In het boek staat: y=2-2-x+1. hoe kom je daar dan aan?? Bedankt! anke Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 17 januari 2009 Antwoord De functie is dus : y = 1/2log(1-x/2) Om naar de inverse functie te gaan, verwisselen we x en y x = 1/2log(1-y/2) en lossen terug op naar y: 1/2x = 1 - y/2 en los nu verder op naar y. (Denk erom : 1/2x = 2-x) Je bekomt inderdaad de oplossing van het boek. LL zaterdag 17 januari 2009 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste, Een tweede (en ditmaal juiste poging), sorry! Bepaal de inverse functie van: 1/2log (1-x/2. Mijn uitkomst is y=2-2(1/2)x. In het boek staat: y=2-2-x+1. hoe kom je daar dan aan?? Bedankt! anke Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 17 januari 2009
anke Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 17 januari 2009
De functie is dus : y = 1/2log(1-x/2) Om naar de inverse functie te gaan, verwisselen we x en y x = 1/2log(1-y/2) en lossen terug op naar y: 1/2x = 1 - y/2 en los nu verder op naar y. (Denk erom : 1/2x = 2-x) Je bekomt inderdaad de oplossing van het boek. LL zaterdag 17 januari 2009
LL zaterdag 17 januari 2009
©2001-2024 WisFaq