Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oplossen van een vergelijking

Ik zou graag de volgende vergelijking:

y = 2·(-1+x)·(x+2)^1/2/(3+x)/x^1/2

oplossen voor x. Daarbij is gegeven, dat 0 x. Het lukte niet met het programma ‘Online een vergelijking oplossen’. Met Maple lukte het wel, maar dan krijg ik in de oplossingen de letter I en ik weet niet wat ik daarmee aan moet. Ook wanneer ik een waarde voor x invulde kreeg ik met de oplossingen van Maple niet de daarbij behorende y-waarde terug.

Ad van
Docent - vrijdag 16 januari 2009

Antwoord

Er valt vooralsnog weinig op te lossen. Of is het de bedoeling de nulpunten te bepalen? Oplossen voor y=0 lijkt me geen probleem. Eerst maar 's fatsoenlijk opschrijven:

q57947img1.gif

Oplossen voor y=0 geeft dan:

q57947img2.gif

Met x0 zou alleen x=1 oplossing zijn. Maar waarschijnlijk gaat het om andere waarden van y?

We horen het wel...

WvR
vrijdag 16 januari 2009

©2001-2024 WisFaq