\require{AMSmath} Hoe bereken je de som van een meetkundige rij die afloopt Ik wil de som berekenen van deze (eindige) meetkundige rij: 2/3 + 4/9 + .... + 64/729 Door 4/9 door 2/3 te delen weet ik dat R is 2/3 R= 2/3 n= 6 (want 2/36 = 2/729) a= 2/3 De formule van de meetkundige rij is: a(1-(rn)) / 1-r Echter wanneer ik deze formule invul met deze informatie doe ik iets fout, kan je mij vertellen wat? Joost Student hbo - dinsdag 13 januari 2009 Antwoord Geen idee wat je fout doet. De optelsom is 1330/729 en als je de formule correct invoert in een rekenmachine komt dat er ook echt uit. MBL MBL dinsdag 13 januari 2009 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik wil de som berekenen van deze (eindige) meetkundige rij: 2/3 + 4/9 + .... + 64/729 Door 4/9 door 2/3 te delen weet ik dat R is 2/3 R= 2/3 n= 6 (want 2/36 = 2/729) a= 2/3 De formule van de meetkundige rij is: a(1-(rn)) / 1-r Echter wanneer ik deze formule invul met deze informatie doe ik iets fout, kan je mij vertellen wat? Joost Student hbo - dinsdag 13 januari 2009
Joost Student hbo - dinsdag 13 januari 2009
Geen idee wat je fout doet. De optelsom is 1330/729 en als je de formule correct invoert in een rekenmachine komt dat er ook echt uit. MBL MBL dinsdag 13 januari 2009
MBL dinsdag 13 januari 2009
©2001-2024 WisFaq