Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Analytische bewijzen

Wat is het snijpunt van volgende rechten?
y = c/b.x - (ac)/b
en
y = - b/c.x + b

dit zou mij verder helpen bij het oplossen van een analytisch bewijs ...

Grtz

Simon
2de graad ASO - maandag 12 januari 2009

Antwoord

Gelijkstellen van beide formules en dan vermenigvuldigen met de factor bc geeft de vergelijking c2x - ac2 = -b2x + b2c.
Breng nu de stukken met de variabele x erin naar links en de rest naar rechts en je bent er, denk ik (althans wat de x betreft).
Voor de y-waarde zal de x-waarde ingevuld moeten worden.

MBL

MBL
maandag 12 januari 2009

©2001-2024 WisFaq