\require{AMSmath} Primitieve bepalen Ik moet van de volgende functie de primitieve bepalenòln(3cos(x))sin(x)dxHoe moet ik hieraan beginnen. Wat is uberhaubt de beste manier om dit soort dingen aan te pakken. Ik denk dat ik door grootheid van de functie door de bomen het bos niet meer zie L Student universiteit - vrijdag 9 januari 2009 Antwoord Dag L.Je hebt hier te maken met een functie die je partieel kunt primitiveren:òu·v'dx=u·v-òu'·v dxHier kun je het beste kiezen u=ln(3cos(x)) en v'=sin(x)òln(3cos(x)sin(x)dx=ln(3cos(x))·-cos(x)-ò1/(3cos(x))·-3sin(x)·-cos(x) dx=òln(3cos(x)sin(x)dx=ln(3cos(x))·-cos(x)-òsin(x)dx=-cos(x)·ln(3cos(x))+cos(x) hk vrijdag 9 januari 2009 Re: Primitieve bepalen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik moet van de volgende functie de primitieve bepalenòln(3cos(x))sin(x)dxHoe moet ik hieraan beginnen. Wat is uberhaubt de beste manier om dit soort dingen aan te pakken. Ik denk dat ik door grootheid van de functie door de bomen het bos niet meer zie L Student universiteit - vrijdag 9 januari 2009
L Student universiteit - vrijdag 9 januari 2009
Dag L.Je hebt hier te maken met een functie die je partieel kunt primitiveren:òu·v'dx=u·v-òu'·v dxHier kun je het beste kiezen u=ln(3cos(x)) en v'=sin(x)òln(3cos(x)sin(x)dx=ln(3cos(x))·-cos(x)-ò1/(3cos(x))·-3sin(x)·-cos(x) dx=òln(3cos(x)sin(x)dx=ln(3cos(x))·-cos(x)-òsin(x)dx=-cos(x)·ln(3cos(x))+cos(x) hk vrijdag 9 januari 2009
hk vrijdag 9 januari 2009
©2001-2024 WisFaq