Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Impliciet differienteren

Ik moet de volgende functie impliciet differienteren maar ik heb werkelijk geen idee hoe ik het moet aanpakken:

x·sin(xy-y3) = x2-1
Bepaal de waarde van y' in x=1 en y=1.

De rechterkant is simpel te diff. Maar bij links is het al stuk moeilijk. Ik dacht eerst om product regel toe te passen en daarna ketting regel. Maar daarbij kom ik niet goed uit. Wat moet ik doen?

Gideon
Student universiteit - woensdag 7 januari 2009

Antwoord

Gideon,
Het gaat om de afgeleide van sinf(x) met f(x)=xy-y3 met y=y(x).De afgeleide van sin f(x) is f'(x)cos f(x) en f'(x)=y+xy'(x)-3y2y'(x).Zo moet het wel lukken.

kn
woensdag 7 januari 2009

©2001-2024 WisFaq