Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Waarden uitzetten op enkellogaritmisch papier

Beste Wisfaq,

Ik heb een vraag op logaritmische functies.
de vraagstelling als volgt:
x: 1  3  5   7
y: 6 54 486 4374
a) Maak zelf een enkellogaritmische schaalverdeling en geef de resultaten weer in een grafiek
b) Bepaal het verband tussen x en y en bereken de functie f waarvoor y=f(x)

Ik heb het grootste probleem met a, maar ik weet niet zeker of ik b ook goed heb. Voor de formule(N=b·gt) kom ik op N=6·3t.

Alvast bedankt

Jeroen
Student hbo - woensdag 7 januari 2009

Antwoord

Ik heb 't maar even getekend voor je. Je moet maar 's kijken:

q57797img1.gif

Je kunt dan de 'beginwaarde' aflezen bij x=0. Je ziet dat dit y=2 is. Je formule moet dan ook y=2·3t zijn.

Alles duidelijk?

WvR
woensdag 7 januari 2009

©2001-2025 WisFaq