Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Meneer van Dale wacht op antwoord

Is het nu 7+5x2=17 of is dat 24 en is het 7+(5x2)=17 of als de plus som tussen haken staat 24 M.V.G patrick

patric
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 28 december 2008

Antwoord

Als je 7+5x2 schrijft dan is de afspraak (vermenigvuldigen en delen gaat voor optellen en aftrekken) dat je dit bedoelt:

7+5x2=7+10=17

Als je met 7+5x2 echter (7+5)x2 bedoelt, dan moet je ook schrijven wat je bedoelt. Dus (7+5)x2=24.

De haakjes van 7+(5x2) zijn dus overbodig. Hopelijk helpt dat.

WvR
zondag 28 december 2008

©2001-2024 WisFaq