Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Volgorde van berekenen met machten

Beste wisfaq,

Ik heb problemen met een 2 tal berekeningen uit van mijn wiskunde hoofdstuk.

1. (24-22)x3:(+3)-3= Hier zou volgens de antwoorden
-1 2/3 uit moeten komen, maar volgens mij klopt dit niet. Wat is volgens jullie het juiste antwoord en hoe bereken je dit?

2. ((24-22)x3+4)x(52-4):6-2= Hier zou volgens de antwoorden 240 uit moeten komen, maar volgens mij klopt dit niet. Wat is volgens jullie het juiste antwoord en hoe bereken je dit?

Groeten,

Peter

Peter
Leerling mbo - woensdag 24 december 2008

Antwoord

Volledig uitgeschreven:

(24-22)·3:3-3=
(24-22)·3:3-3=
(16-4)·3:3-3=
12·3:3-3=
36:3-3=
12-3=
9

Dus -12/3 lijkt me niet juist.

((24-22)·3+4)·(52-4):6-2=
((16-4)·3+4)·48:6-2=
(12·3+4)·8-2=
(36+4)·8-2=
40·8-2=
320-1=
318

...en dat is niet hetzelfde als 240. Dus als je dat ook had lijkt me dat geen probleem zou ik zeggen...

WvR
woensdag 24 december 2008

©2001-2024 WisFaq