Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Machten

Mijn vraag is waarom x0=1 is ?
x2, x3, x4...enz. begrijp ik wel, maar dat een getal tot de macht nul gelijk is aan één, is mij niet duidelijk.
Ik hoop dat iemand mij dit kan vertellen.

Met vriendelijke groet

Roos
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 18 december 2008

Antwoord

Hallo

Je kent waarschijnlijk de volgende eigenschappen :

1/x = x-1

1/xp = x-p

en

xp/xq = xp.x-q = xp-q

Welnu :

x0 = x1-1 = x1.x-1 = x.1/x = x/x = 1

LL
donderdag 18 december 2008

©2001-2024 WisFaq