Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ellipsvergelijking

Stel P(x,y) is punt op ellips. Brandpunten F(c,0) en G(-c,0) . Halve lange as = a.
PF+PG= Ö [ (x-c)2 + y2 ] + Ö [ (x+c)2 + y2 ] = 2a.
Hoe nu verder , vraag ik me af, om de vergelijking van de ellips te verkrijgen ?

Mvg, Herman.

Herman
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 18 december 2008

Antwoord

Gebruik een paardenmiddel: breng één van de wortelvormen naar rechts en kwadrateer dan.
Na wat herleiden ga je uitkomen op (a2-c2)x2 + a2y2 = a2(a2-c2).
Vanaf dat punt ga je verder met a2 - c2 = b2 en dan ben je er.

MBL
donderdag 18 december 2008

 Re: Ellipsvergelijking 
 Re: Ellipsvergelijking 

©2001-2025 WisFaq