Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 3413 

Re: De formule van de Zweed Paterson voor vruchtbaarheidsindex

Tm= gemiddelde temp in warmste maand
P= neerslag per jaar in cm
G= is aantal maanden dat het groeiseizoen duurt
Tr= verschil koudste en warmste maand in °C

Maar dit is idd een vage opdracht en ik vraag me af of deze formule wel correct is.

Frank
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 16 december 2008

Antwoord

Aha... bedankt. Dat is al een stuk helderder. Of zo'n formule klopt? Het zou een soort 'ervaringsfeit' kunnen zijn. Een soort benadering op basis van natuurwetenschappelijk onderzoek. Waarom niet... In 't algemeen geloof ik niet dat het 'realisme' van dit soort contexten bij wiskunde doorgaans van erg groot belang is wordt geacht, om het maar 's voorzichtig te formuleren...

Maar bedankt voor de aanvulling.

WvR
dinsdag 16 december 2008

©2001-2024 WisFaq