\require{AMSmath} Tweede partiele afgeleide z=Öx2+y2 = (x2+y2)1/2 fx = partiele afgeleide naar x fx= x(x2+y2)-1/2 = x --- (x2+y2)1/2 fy= y(x2+y2)-1/2 = y --- (x2+y2)1/2 fxx= 1.(x2+y2)1/2 - x.x(x2+y2)-1/2 = quotientregel ------------------------------------- ((x2+y2)1/2)2 = (x2+y2)1/2 - x2(x2+y2)-1/2 ------------------------------------- (x2+y2)3/2 = x+y - x4 ---- (x2+y2)1/2 --------------------- (x2+y2)3/2 En dan kom ik helaas vast te zitten. Studen Student universiteit - zondag 14 december 2008 Antwoord In de laatste stap kan je teller en noemer vermenigvuldigen met Ö(x2+y2): Je kunt het nog 's proberen met fxy en fyy. WvR zondag 14 december 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
z=Öx2+y2 = (x2+y2)1/2 fx = partiele afgeleide naar x fx= x(x2+y2)-1/2 = x --- (x2+y2)1/2 fy= y(x2+y2)-1/2 = y --- (x2+y2)1/2 fxx= 1.(x2+y2)1/2 - x.x(x2+y2)-1/2 = quotientregel ------------------------------------- ((x2+y2)1/2)2 = (x2+y2)1/2 - x2(x2+y2)-1/2 ------------------------------------- (x2+y2)3/2 = x+y - x4 ---- (x2+y2)1/2 --------------------- (x2+y2)3/2 En dan kom ik helaas vast te zitten. Studen Student universiteit - zondag 14 december 2008
Studen Student universiteit - zondag 14 december 2008
In de laatste stap kan je teller en noemer vermenigvuldigen met Ö(x2+y2): Je kunt het nog 's proberen met fxy en fyy. WvR zondag 14 december 2008
WvR zondag 14 december 2008
©2001-2024 WisFaq