Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Consumenten en producenten surplus (integralen)

P=f(q) = 6000   P = g(q) = q+10
-----
q+50
Evenwichtspunt is na aan elkaar gelijk te stellen, en vervolgens met de abc formule een q=50. Invullen en p=60
CS:ò(6000 - 60(gevonden p)) dq =
----
q+50
ò(6000ln(q+50) - 60q) -- q=50 ingevuld =
6000ln(100) - 3000. Alleen het goede antwoord is
6000ln(2) - 3000.
Welke stap heb ik overgeslagen?

Studen
Student universiteit - woensdag 10 december 2008

Antwoord

Niels,
Je moet integreren van q=0 naar q=50.De primitieve is F(q)= 6000ln(q+50)-60q,
dus F(50)-F(0)=6000ln2-3000.

kn
donderdag 11 december 2008

©2001-2024 WisFaq