Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 57508 

Re: Re: Re: Limiet berekenen

dus als ik t goed begrijp
x is oneindig en 1/x en 2/x2 en al zou het 4/x3 zijn, ze gaan in dit geval dan altijd naar nul en daarom valt het weg?
dus dan in
lim x®¥=2/1
lim x®¥=2
of moet ik het apart blijven houden
lim x®¥2/lim x®¥1

ellen
Iets anders - woensdag 10 december 2008

Antwoord

Beste Ellen,

Wanneer de teller van een breuk constant is (en dus steeds eindig blijft, maar het maakt niet uit welk getal er precies staat) en de noemer naar oneindig gaat (of dat nu door een x, x2 of wat dan ook is), dan gaat de breuk steeds naar 0.

In jouw opgave is dat het geval voor 3/x en 1/x2 in de teller van de 'buitenste' breuk en voor -1/x en 2/x2 in de noemer. Wat er overblijft is 2 in de teller en 1 in de noemer, dus 2/1 = 2.

mvg,
Tom

td
woensdag 10 december 2008

 Re: Re: Re: Re: Limiet berekenen 

©2001-2024 WisFaq