\require{AMSmath} Vergelijking met breuken oplossen (F1-w)/(F2-w)=a1/a2 Hierbij weet ik alle waardes behalve de w. Die moet ik dus afleiden maar ik weet echt niet meer hoe dat moet. Dit hoort het antwoord te zijn: w=(a1F2-a2F1)/(a1-a2) Kan iemand mij vertellen hoe ik dit moet doen? alvast bedankt. Yalda Student universiteit - woensdag 10 december 2008 Antwoord Uit p/q=r/s volgt ps=rq (kruislings vermenigvuldigen). In jouw geval dus: a2(f1-w)=a1(f2-w) Haakjes uit werken: a2f1-a2w=a1f2-a1w Alles met w naar links en alles zonder naar rechts levert: a1w-a2w=a1f2-a2f1 in het linkerlid w buiten haakjes brengen: (a1-a2)w=a1f2-a2f1 En delen door a1-a2: w=(a1f2-a2f1)/(a1-a2) hk woensdag 10 december 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
(F1-w)/(F2-w)=a1/a2 Hierbij weet ik alle waardes behalve de w. Die moet ik dus afleiden maar ik weet echt niet meer hoe dat moet. Dit hoort het antwoord te zijn: w=(a1F2-a2F1)/(a1-a2) Kan iemand mij vertellen hoe ik dit moet doen? alvast bedankt. Yalda Student universiteit - woensdag 10 december 2008
Yalda Student universiteit - woensdag 10 december 2008
Uit p/q=r/s volgt ps=rq (kruislings vermenigvuldigen). In jouw geval dus: a2(f1-w)=a1(f2-w) Haakjes uit werken: a2f1-a2w=a1f2-a1w Alles met w naar links en alles zonder naar rechts levert: a1w-a2w=a1f2-a2f1 in het linkerlid w buiten haakjes brengen: (a1-a2)w=a1f2-a2f1 En delen door a1-a2: w=(a1f2-a2f1)/(a1-a2) hk woensdag 10 december 2008
hk woensdag 10 december 2008
©2001-2024 WisFaq