Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 57477 

Re: Partieel integreren

Ik heb het geprobeerd maar kom er nog steeds niet uit. Zouden jullie nog een hint willen geven of hem voor me voor willen doen? Ook de tweede zie ik op dit moment niet.

Lilian
Student universiteit - maandag 8 december 2008

Antwoord

Lilianne,
uit x2=t volgt dat x=Öt,dus dx= 1/(2Öt)dt.Dit invullen geeft
1/2òcost dt=1/2 sint +C=1/2sinx2+C.
De tweede integraal sin2x/cosx=(1-cos2x)/cosx= 1/(cosx) -cosx.
Zo moet het wel lukken.

kn
maandag 8 december 2008

©2001-2024 WisFaq