Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Voorschrift

7. Twee puntmassa’s P en Q bewegen over dezelfde rechte weg. De plaatsfunctie van P is: xp(t) = 1.0 ·T + 4.0, de plaatsfunctie van Q is: xq(t) = 1.0·t 2 - 2.0.

a. Stel het voorschrift op voor de afstand tussen P en Q als Functie van de tijd, ΔXpq(t) = Xp(t) – Xq(t).
b. Bereken het tijdstip waarop P door Q wordt ingehaald.
c. Teken in een x-t-diagram de grafieken van P en Q voor 0,0 s ≤ t ≤ 4.0s

ik heb geen idee hoe ik dat moet doen.. kan iemand hier uitleg over geven?

BVD Niels

Niels
Leerling mbo - maandag 8 december 2008

Antwoord

Lijkt me nochtans een opgave waar je geen creativiteit aan de dag moet leggen.

ΔXpq(t) = (1.0·t + 4.0) - (1.0·t2 - 2.0)

Vereenvoudig dat en je hebt het antwoord op a). Bepaal nulpunt(en) (vierkantsvergelijking, abc-formule) en je hebt het antwoord op vraag b).

cl
maandag 8 december 2008

©2001-2024 WisFaq