Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewijzen van regelmatige veelhoeken

Hallo tegen maandag moet ik enkele bewijzen kennen omtrent regelmatige veelhoeken.Maar ik vind enkele dingen niet terug in m'n boek,hopelijk kunnen jullie me een link geven waar ik volgende bewijzen terugvindt.
Iemand die me kan helpen of (als je het zelf weet) , hoe je
moet aantonen dat

z12= (Ö6 - Ö 2 )/2 . r
Z10=r/2.(Ö5-1)
z5= r/2. Ö 10 - Ö 2Ö5

Mathia
2de graad ASO - zaterdag 6 december 2008

Antwoord

dag Mathias,

Je maakt er voor ons wel een puzzel van.
Hoe kunnen wij weten uit welk boek jij citeert, en wat die formules betekenen?
Maar goed, misschien heb je voldoende aan de volgende link.
groet,

Zie Regular Polygon

Anneke
zaterdag 6 december 2008

©2001-2024 WisFaq