Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

X afzonderen

Ik schaam me om dit te vragen maar ik weet niet meer hoe ik dit moet omvormen naar X

1,21·3230·(1-X)+3230·X = 3874,39

Ik weet wat de oplossing is maar niet hoe je hier aan komt

Fred a
Student universiteit België - zaterdag 6 december 2008

Antwoord

Stap voor stap is altijd goed. Kijk maar 's of je de stappen kan volgen. Ik zou 't zo doen:

1,21·3230·(1-x)+3230·x=3874,39
3908,3(1-x)+3230·x=3874,39
3908,3-3908,3·x+3230·x=3874,39
3908,3-678,3·x=3874,39
33,91=678,3·x
x0,05

Dus 't is nog een heel verhaal...

Zie ook Het oplossen van vergelijkingen en stelsels

WvR
zaterdag 6 december 2008

©2001-2024 WisFaq