Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snijpunten

Voor welke reele getallen p raakt de grafiek de x-as

-x2+x+p+1

Hoe los ik dit op ?

Ivo
Student hbo - maandag 1 december 2008

Antwoord

f(x)=-x2+x+p.
Raken aan de x-as betekent: f(x)=0 en f '(x)=0.
Begin nu eens met die tweede:
f '(x)=-2x+1.
Als je nu oplost f '(x)=0 dan weet je x.
Vul die gevonden x in bij -x2+x+p=0 en dan vind je p.

hk
maandag 1 december 2008

 Re: Snijpunten 

©2001-2024 WisFaq