Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 57349 

Re: Afgeleide lukt niet

Hey bedankt voor het snelle antwoord, ik begrijp het al wat beter, alleen.. bij de 2e stap vervang je D(cot4x) door -1/sin24x. Moet dat niet D(-1/sin24x) zijn aangezien cot4x=-1/sin24x?

Marnik

Marnik
3de graad ASO - zondag 30 november 2008

Antwoord

Neen, onthou dat cot(x)=cos(x)/sin(x) en de afgeleide van de cotangens D(cot(x))=-1/sinē(x).

Kevin

Kevin

©2001-2024 WisFaq