Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Primitiveren van een wortel

wat is de primitieve van 5(x-3)?

Charlo
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 30 november 2008

Antwoord

Ik neem aan dat je de functie f(x)=5x-3 bedoelt, maar de symbolen zijn niet helemaal correct overgekomen.
Bedenk dat de afgeleide van de functie g(x) = 5x min of meer dezelfde functie is, namelijk g'(x) = 5x.ln(5)
Om de primitieve van g(x) = 5x te bepalen, zul je het dus moeten zoeken in G(x) = 5x/ln(5)
En met de door jou ingestuurde functie f is het niet anders.

MBL
zondag 30 november 2008

©2001-2025 WisFaq