Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tegenvoorbeeld voor het product van 2 gelijkmatig convergerende functierijen

Goeiedag,
Ik moet bewijzen dat twee functierijen {fn} en {gn} die beide begrensd zijn en gelijkmatig convergent op een verzameling A (reeel), een productrij voortbrengen {fn.gn} die ook gelijkmatig convergeert op A. Dat lijkt me te doen met gebruik van de definities. Maar ik moet ook een tegenvoorbeeld vinden als we de voorwaarde "begrensd zijn" laten vallen. Dus:
vind 2 rijen {fn} en {gn} beide gelijkmatig convergent op A, maar zo dat de rij van de produkten {fn.gn} NIET gelijkmatig convergeert op A. Kunt u me daarbij helpen?
Bedankt.

Rita D
Iets anders - donderdag 27 november 2008

Antwoord

Het bekendste voorbeeld is heel flauw: Neem A=(0,1] en laat fn(x)=1/n voor elke n (constante functies dus) en gn(x)=1/x (telkens dezelfde functie).

kphart
zaterdag 29 november 2008

©2001-2024 WisFaq