Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe bereken ik dat?

Hallo
Stel dat de kans 28% is dat je een gele auto tegenkomt, elk half uur. Wat is dan de kans dat je een gele auto tegen komt in 2 uur

Is dit dan (1-(1-0,28)4)·100%=73.13%
Of klopt dit niet?

Alvast bedankt

Nadia
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 27 november 2008

Antwoord

De kans dat je minstens één gele auto tegenkomt is gelijk aan 1 min de kans dat je er geen enkele tegenkomt. In de notatie van de kansrekening:
P(X1) = 1 - P(X1) = 1 - P(X=0).
De kans dat je geen gele auto tegenkomt is 0,72, zodat je inderdaad krijgt wat je zelf al dacht: 1 - 0,724.
Als de vraag gelezen moet worden als: bereken de kans dat je (exact) één gele auto per twee uur tegenkomt, dan wordt het natuurlijk weer iets anders, maar dan horen we dat wel.

MBL
donderdag 27 november 2008

 Re: Hoe bereken ik dat? 

©2001-2025 WisFaq