Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 55993 

Re: In hoeveel natuurlijke getallen (999) komt het cijfer 1 voor?


Zo kan het ook verteld worden:

Er zijn 10 verschillende cijfers.
Een getal van 3 cijfers maken kan op 10^3 = 1000 manieren
De kans op 'niet een 1' is 9/10
Kans op drie cijfers 'niet een 1'
is dus 9/10 * 9/10 * 9/10 = 0.729
De kans op 'wel een 1' is dan 1-0.729=0.271
Dus 27.1% van de 1000 mogelijkheden zit 'wel een 1' in.
=271 mogelijkheden.

Pizza
Student hbo - woensdag 26 november 2008

Antwoord

Kan ook.

hk
woensdag 26 november 2008

©2001-2025 WisFaq