Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 57290 

Re: Parabolen

x2+x-3=-x2+3x-3

levert 2x2-2x=0 volgens de abc-formule levert dat voor x=0 of x=1. De bijbehorende y coordinaaten zijn dan (0,-3)(1,-1)

Hoe kan ik die gebieden dan berekenen?

Ivo
Student hbo - dinsdag 25 november 2008

Antwoord

Beste Ivo,

Er zijn bijgevolg drie gebieden:
1) x 0
2) 0 x 1
3) x 1

In het middelste gebied ligt f boven g (en omgekeerd daarbuiten), of net andersom. Welke van de twee gevallen het is, kan je eenvoudig nagaan door een testwaarde tussen 0 en 1 te gebruiken: welke functie is het grootst voor x = 1/2 bijvoorbeeld?

mvg,
Tom

td
dinsdag 25 november 2008

 Re: Re: Parabolen 

©2001-2024 WisFaq