Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Huidoppervlakte

Ik moet een formule maken om de huidoppervlakte te berekenen. Daarbij moet ik gebruik maken van de omvang van de heupen en de lichaamslengte. Ik weet een andere formule waar je de huidoppervlakte kunt berekenen:

huidoppervlakte=lichaamslengte (in m)·2·omtrek bovenbeen (in m).

Nu moet ik een formule maken waar ik niet reken met de omtrek van de bovenbeen maar dus met de omvang van de heupen. Alleen kom ik maar niet op de formule, graag zou ik geholpen willen worden.

anonie
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 24 november 2008

Antwoord

Je zult op zoek moeten gaan naar de verhouding (bij de mens) tussen de 'omtrek van het bovenbeen' en de 'omtrek van de heupen'. Dat heeft verder met wiskunde weinig te maken, denk ik, maar neem eens aan dat er geldt:

heupomvang = 2·dijomvang (ik verzin maar iets...)

of te wel:

dijomvang = 1/2·heupomvang

Je kunt je formule dan aanpassen en je zou iets moeten krijgen als:

huidoppervlakte = lichaamslengte·heupomvang

...en dat zou dan wel fraai zijn. Fantasie, dat wel...

Zie werkblad formules.

WvR
maandag 24 november 2008

©2001-2024 WisFaq