Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snijpunten van 2 parabolen

f(x)=x2+1
g(x)=-x2+3

f(x)=g(x)
x2+1=-x2+3
hieruit volgt 2x2=2

volges abc formule is x=1 of x=-1

hoe vind ik de y coordinaat? moet ik de grafiek teken of kan ik die ook berekenen

Ivo
Student hbo - maandag 24 november 2008

Antwoord

dag Ivo,

Als je de x-coördinaat weet, dan vind je de bijbehorende y-coördinaat door in een van de twee functies (mag je kiezen) de gevonden x-waarde in te vullen.
Ter controle is het natuurlijk wel aardig om in alle twee functies in te vullen.
groet,

Anneke
maandag 24 november 2008

©2001-2024 WisFaq