Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 57257 

Re: Wiskunde

Zo staat het in mijn wiskunde boek

Los de volgende vergelijkingen op
Gebruik 1 van de hierbovengenoemen manieren

De manieren
1 de manier van de omgekeerde pijlenketting
2 de manier met bordjes
3 de manier met de balans
4 de manier van inklemmen

Naja ikweet niet echt wat ik daar mee moet

Maar die is de vergelijking
5a+9 =3a+6
Omdat 3a de kleinste is uit de a serie haal ik die van 5a af?

2a+9=6
Omdat 6 de de kleinste is haal ik 6 van 9 af?

2a=3?

3:2 is 1.5 dus daarom zou 1.5 a zijn

Zou dat kunnen klopen"?

lennar
Leerling bovenbouw vmbo - zondag 23 november 2008

Antwoord

Nu staat er ineens een gelijkheidsteken in de vraag, dat stond er daarnet niet!

In ieder geval ken ik de manieren die je noemt niet zo goed bij naam of zo, maar wat je doet is bijna goed. De fout die je maakt is dat bij het afhalen van 6 hoort er wel 3 aan de linkerkant te blijven staan en niet aan de rechterkant.

Ik zou het misschien zo aanbrengen

5a + 9 = 3a + 6
5a + 9 - 3a = 3a + 6 - 3a
2a + 9 = 6
2a + 9 - 9 = 6 - 9
2a = -3
a = -3/2 = -1.5

cl
zondag 23 november 2008

©2001-2024 WisFaq