Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijkingen oplossen

Hallo,
Ik heb hier een paar moeilijke wiskundevragen.

Los op:
a. 4x + 10 = 20 + 2x
b. 1/2(x + 1) = 1/3(2x + 2)
c. 3(x - 2) = 5 - (x -4)

Kunnen jullie mij helpen a.u.b?

ilse v
1ste graad ASO-TSO-BSO - vrijdag 21 november 2008

Antwoord

Het hangt er wel een beetje af 'hoe je dat geleerd hebt'. Er zijn verschillende methoden voor. Zie bijvoorbeeld 1. Een eenvoudige vergelijking oplossen. Bovendien mag je wel zelf laten zien waar je wel en niet begrijpt en waar je dan precies vast loopt. Dat werkt wel zo prettig.

a.
4x+10=20+2x
2x+10=20
2x=10
x=5

b.
1/2(x+1)=1/3(2x+2)
3(x+1)=2(2x+2)
3x+3=4x+4
-x=1
x=-1

c.
3(x-2)=5-(x-4)
3x-6=5-x+4
3x-6=-x+9
4x-6=9
4x=15
x=15/4

Zoiets? Maar of zoiets helpt?

WvR
vrijdag 21 november 2008

©2001-2024 WisFaq