Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Radontransformatie

-Hoe maak je een 2D radontransformatie van f(x,y)=
1 bij 1x2+y24 en y0
0 voor overige

bij hoeken 0.25 pi en pi

-en van f(x,y)=e^(-x^2-y2) bij g(l,phi)

-Ik begrijp niet hoe je deze formule moet toepassen:
p(r,θ)=integraal -oneindig naar +oneindig van f (r cosθ ssinθ , rsinθ scosθ )ds

Piet
Student universiteit - donderdag 20 november 2008

Antwoord

Je formulering van de Radon-transformatie is niet correct. Je moet f(r*cosq+s*sinq,r*sinq-scosq) van -oneindig tot oneindi intgreren, met betrekking tot s.
Voor een concrete functie f moet je, kort en goed, voor elke vaste r en q de integraal uitrekenen.
Je kunt bij vaste q de functie p(r,q) als als een soort röntgen-foto van de functie f in de richting loodrecht op q.
Je beschrijvingen van de opgaven zijn nogal onduidelijk; maar wat je moet doen is x=r*cosq+s*sinq en y=r*sinq-scosq in vullen en de resulterende integralen uitrekenen.

Zie Wikipedia: Radon-transformatie

kphart
vrijdag 21 november 2008

©2001-2024 WisFaq