Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule maken van een driehoek

Als je een driehoek hebt waar een parallellogram van is gemaakt dus zo ongeveer:
A_____________C
- -
- -
- -
- -
- -
B - - - - - - - - D
(De lijn CD moet eigenlijk helemaal verbonden zijn). Verder weet je dat ÐC = 80° (dus ÐC = ÐB = 80°) Ook weet je dus ÐA en ÐD die zijn 100°. AC = 6cm en CD = 7cm Nu moet je BC weten.
Maar die moet je ook van andere driehoeken kunnen weten met andere graden en andere lengtes van zijdes.
Hoe kun je hier nou een formule van maken waarbij je de diagonaal kunt weten?
B.v.d.

Joland
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 19 november 2008

Antwoord

q57218img1.gif

Met twee zijden bekend en de ingesloten hoek lijkt me dit een typisch geval dat je met de consinusregel aan kunt pakken.

Zie Cosinusregel en sinusregel.

In dit geval:

BC2=AB2+AC2-2·AB·AC·cos(80°)

Invullen wat je weet en tada... moet kunnen...

WvR
woensdag 19 november 2008

©2001-2024 WisFaq