Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Re: Re: Re: Re: Limiet van vierkantswortels

sorrydat ik nog even stoor maar als ik mijn berekeningen eens deftig nagekeken heb kom ik -1 uit;
op een gegeven moment kom ik:
(-2)/((√1-√1/x)+(√1+√1/x)
voor √1/x naar +oneindig is dit 0
en dan heb je √(1-0) = 1 en 1+1 = 2
$\to$ (-2)/2 = -1 ?
of niet ?

mvg
Phil

phil
Student universiteit België - dinsdag 18 november 2008

Antwoord

Beste Phil,

Je hebt gelijk! In je vorige reactie(s) ontbrak een haakje in de noemer en dat had ik zonder nakijken overgenomen. Daardoor werd maar een term in de noemer met √x vermenigvuldigd in plaats van twee en dat gaf -2 in plaats van -1.

mvg,
Tom

td
dinsdag 18 november 2008

©2001-2024 WisFaq